Prince Mike Johnson


Beelddragers nodigde me uit om een beeld te maken voor hun ‘x10’ serie. Brenda Verduin schreef het onderstaande verhaal bij mijn beeld. 

Peinzend over haar beeldverhaal fietste Elske Verdoorn door Den Haag. Dan, alsof het zo had moeten zijn, doemt in de verte een opvallende verschijning op. Instinctief knijpt Elske in haar handremmen en besluit op de man af te stappen. Meet Prince Mike Johnson: zanger, danser, filmproducer en motivational speaker. Wie in Den Haag woont is waarschijnlijk al bekend met deze lokale ster. Hij lijkt een combinatie van Michael Jackson, een toverdokter en een ruimte-cowboy. Waarom zou je een stropdas dragen als je er ook drie kunt dragen? Ze stapt op hem af en begint een gesprek. Voor ze het weet zitten ze samen in de Burger King en hebben het over het leven, beroemd worden en blijven.
Ze vraagt of ze hem binnenkort mag portretteren, hij stemt vol enthousiasme in. Sterker nog, de foto's worden direct gemaakt. Prince Mike zingt, danst en trekt zijn beste moves uit de kast voor haar. Eenmaal thuis bekijkt ze de foto's maar ziet dat de achtergrond hem geen recht doet. Hij overstijgt de stad dus die moet eruit. De achtergrond wordt zwart, na het afdrukken van de foto prikt ze er gaatjes in waarna ze een flitser erachter plaatst. Het uiteindelijke resultaat zie je hier. Prince Mike vind het resultaat prachtig. Alles wat kan afleiding is er niet meer en wat overblijft is ruimte voor geweldige en belangrijke dingen. "Power, love & extreme rebranding”. Amen Brother.


EXPOSITIE ‘x10’, VOLKSHOTEL AMSTERSDAM, 2015


EXPOSITIE X10, VOLKSHOTEL AMSTERDAM, 2015
FOTO’S: FRANCOISE BOLECHOWSKI