“Ik was alleen in het leven, iemand die niemand had; geen familie, geen vrouw, geen moeder, geen vader, geen opa, niemand. Ik groeide op zonder familie maar met de natuur. Ik heb alles van de natuur en mezelf geleerd.

Maar misschien vind ik ooit mijn familie terug. Dat is mijn droom.”


SOELAAS #3, TEKST EN BEELD, 2021
Strijdkreet 

TEKST EN BEELD, 2019

Voor de Strijdkreet maakte ik portretten, in beeld en tekst, over Kerst in woonvoorzieningen van het Leger des Heils.


Kerst vieren in een woonvoorziening van het Leger des Heils, hoe zal dat zijn? Zonder familie of gezin de kerstdagen doorbrengen, dat moet moeilijk zijn. Gelukkig hebben veel mensen hier een nieuwe familie gevonden. Ze zijn thuis bij hun huisgenoten en begeleiders. En vieren graag samen Kerst.

Elske Verdoorn is beeldend kunstenaar. Ze nam het initiatief voor de projecten Atelier Domus en Atelier Wenckebach, waarbij ze met bewoners van twee woonvoorzieningen een beeld maakte bij hun dromen, verborgen talenten en persoonlijke verhalen. Zodat ze trots op zichzelf kunnen zijn, en aan de buitenwereld kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Nu het tegen het einde van het jaar loopt, vroeg Elske hoe deze prachtige mensen Kerst vieren.”

Tin pan alley parade

PROMOTIEMATERIAAL, 2019

Ik fotografeerde eerder dansende mensen – zoals Prince Mike Johnson – maar niet eerder een totale dansvoorstelling. De foto’s zijn gebruikt voor brochures en promotiemateriaal. Tin Pan Alley Parade is een co-productie van choreograaf Neel Verdoorn, het Internationaal Danstheater en Musica Extrema.  
Eigenwijs kinderopvang

FOTOGRAFIE WEBSITE 

Voor Eigenwijs maakte ik een serie foto’s voor de website. Ik fotografeerde de allerjongsten in de dagopvang en oudere kinderen bij de BSO. Wat een feest om al die verschillende kinderen te fotograferen in een natuurlijke omgeving, bij hun spelletjes en ontdekkingsreizen! 

Leger des Heils

PORTRETTEN

Ik heb voor verschillende bedrijven zakelijke portretten gemaakt. Deze shoot was voor het Leger des Heils, met een combinatie van natuurlijk en flitslicht. Het is een van mijn favorieten, want het enthousiasme van deze collega’s spat er af!Dansen met Cordaan

SERIE ANSICHTKAARTEN, MINI EXPO EN PUBLICATIE PAROOL 

Toen ik nog in Amsterdam woonde heb ik een tijd bij Cordaan in de thuiszorg gewerkt. Ik kwam steeds bij verschillende mensen terecht,  ideaal als je nieuwsgierig bent naar hoe mensen leven. De bijzondere relatie tussen thuiszorgmedewerkers en hun cliënten werd de inspiratie van dit project. Ik vroeg vier medewerkers van Cordaan te dansen met een van hun cliënten, in de woonkamer waar ze vaak werken. De foto’s zijn gebruikt in een wervingscampagne, er werden ansichtkaarten van gemaakt en ze stonden in het Parool.

Beeldbank Minddistrict


Minddistrict ontwikkelt e-health software, zoals een digitaal platform dat psychologen gebruiken bij hun behandeling. Speciaal voor die software maakte ik een grote beeldbank van meer dan 1000 foto’s. Die worden gebruikt als visuele ondersteuning bij de verschillende behandelmodules. Ik regelde de modellen, regisseerde de shoots en leverde kant-en-klaar beeldmateriaal aan.

Op de foto’s staan alle soorten mensen, in allerlei situaties. Van jong tot oud, en van arm tot rijk. De foto’s geven cliënten het gevoel dat ze niet de enige zijn in hun situatie. Ze zijn makkelijk te lezen, en iedereen kan zichzelf er in herkennen. En ze zijn ongedwongen, niet te geposeerd. Om dat te bereiken fotografeerde ik de modellen in hun eigen omgeving, tijdens hun gewoonlijke activiteiten.